dimarts

Una altra activitat que hem començat aquest curs és la participació en el VII Certamen de lectura en veu alta que compta amb el suport del Pla de Foment de la Lectura de la Generalitat. Aquest concurs consisteix en que cada Escola participant proposarà un/a representant de cada categoria que haurà de llegir un fragment d'un llibre davant d'un jurat. Els llibres proposats pel Cicle Mitjà són "El pirata Gorgo" i "Un gran equip" i pel Cicle Superior "La guerra dels xiclets" i "L'hotel dels cinc espectres". Tots els alumnes de la classe de quart i els de sisè llegiran individualment aquests títols per anar-se entrenant.
També, setmanalment, quant els/les alumnes assisteixen a la Biblioteca, la bibliotecaria els llegeix un fragment  en veu alta, després els nens i nenes també practiquen amb els llibres de lectura col·lectiva. Alguns alumnes de sisè s'estan preparant la lectura de contes populars per a llegir-los als petits de l'Escola. Al llarg del curs anirem endagant noves activitats per facilitar una millor fluïdesa i la pèrdua de la vergonya davant d'un auditori.
És molt important que tots els nens i nenes practiquin, quan fan la lectura diària a casa, respectant els signes de puntuació i fent-la el més expressiva possible. Quan millor sigui la lectura, millor serà la comprensió del text i millor s'ho passaran llegint els nostres nens i nenes. Aquest és el nostre objectiu la participació en el certamen és una activitat més per aconseguir-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada